Morötter och purjo

Morötter och purjo recept
8 stMorot
2 stPurjolök
2 mskSmör
2 mskVetemjöl
2 dlVatten
2 tskCurry
2 dlVispgrädde

1. Skölj och skala morötterna. Ansa och skölj purjolöken.
2. Skär morötterna i skivor, 0.5 cm tjocka, och purjolöken 1 centimeterbreda skivor.
3. Smält hälften av smöret i en kastrull och tillsätt ett par deciliter vatten och lite salt.
4. Lägg i morötterna och koka dem under lock ungefär 8 minuter.
5. Tillsätt purjolöken och låt koka ytterligare ungefär 8 minuter.
6. Låt grönsakerna rinna av i ett durkslag men spara grönsaksspadet.
7. Smält resten av smöret i kastrullen. Strö i curry och mjöl.
8. Späd med grönsaksspad och grädde under omrörning.
9. Koka på svag värme ca 5 minuter.
10. Vänd ner grönsakerna och hetta upp alltsammans. Smaka av med salt.
11. Servera till stekt fläsk, kyckling eller frikadeller.


Kommenterar för receptet "Morötter och purjo"





(kommer inte att synas)