Ölandskroppkakor

Ölandskroppkakor recept
1 stGul lök
800 gPotatis
2 dlVetemjöl
0.75 tskSalt
1 krmVitpeppar
0.5 tskKryddpeppar
300 gPotatis kokt
150 gRimmat fläsk

1. Skala och riv den rå potatisen fint på rivjärn eller matberedarens rivskiva.
2. Lägg potatisrivet i en sikt eller i ett durkslag och låt vattnet rinna av i en skål.
3. Häll bort vattnet men spara stärkelsen, som ligger på bottnen.
4. Lägg den rårivna potatisen i skålen och pressa eller riv ner den kokta.
5. Blanda i mjöl och salt och rulla ut en längd av potatisdegen.
6. Forma och fyll kroppkakorna.
7. Koka några kroppkakor i taget, 10-12 minuter, eller ungefär 20 minuter efter de har flutit upp.
8. Servera med lingonsylt och varmt, skirat smör.


Kommenterar för receptet "Ölandskroppkakor"





(kommer inte att synas)