Örtfylld fläskfilé

Örtfylld fläskfilé  recept
2 stFläskfilé
1 dlKöttbuljong
1 mskSmör
0.5 tskSalt
1 krmVitpeppar
1 tskArrowrot
1 mskMynta hackad
0.5 dlPersilja hackad
2 dlSteksky
1 mskSalvia hackad
1 mskKörvel hackad

1. Blanda alla ingredienser (finhackad persilja, hackad mynta, hackad salvia och hackad körvel) till fyllningen i en skål.
2. Ta bort fläskfiléernas hinnor helt och hållet.
3. Skär med vass kniv ett längsgående snitt utefter sidan nästan ända ner mot underlaget.
4. Rulla filén bakåt och snitta hela tiden så att filén till sist är tunnskuren och liknar en platt “fiskfilé”.
5. Lägg filéerna på varandra två och två med “stjärtarna” omlott.
6. Strö över örtkryddorna. Salta och peppra.
7. Rulla ihop köttet och bind ihop det tätt med bomullssnöre.
8. Lägg köttet i en ugnssäker form med redan smält smör.
9. Pensla köttet med fett och krydda något med salt och peppar.
10. Stek i ugn. 175°C, tills köttet är nästan genomstekt eller ungefär 50 minuter.
11. Ta upp och låt filén vila inlindad i aluminiumfolie ungefär 15 minuter.
12. Vispa ur formen med buljong eller vatten och koka upp den i en kastrull.
13. Red med arrowrot utrört i kallt vatten och koka upp såsen. Smaka av väl och rör i persilja.
14. Skär köttet i centimetertjocka skivor.
15. Servera med kokt ris, pilaffris eventuellt blandat med grönsaker eller med potatismos och en blandad sallad med vattenkrasse, grönsallad och solrosskott.
16. Bjud skysåsen vid sidan.


Kommenterar för receptet "Örtfylld fläskfilé "





(kommer inte att synas)