Ost- och skinkpaj

Ost- och skinkpaj recept
2 dlMjölk
150 gOst
100 gSmör
3 dlVetemjöl
3 stÄgg
1 dlVatten
1 krmSalt
1 dlGrädde
1 krmSvartpeppar
0.25 krmMuskotnöt riven
100 gSkinka rökt

1. Blanda snabbt mjölet, matfettet delat delat i småbitar och vattnet till en smidig men inte kladdig deg.
2. Linda in degen i plastfolie och låt den vila i kylskåpet 30-60 minuter.
3. Kavla ut degen till en rund platta, något större än pajformen, 24-26 cm i diameter.
4. Tryck ner degen i pajformen så att den täcker botten och kanterna.
5. Nagga lätt degen med en gaffel.
6. Lägg en aluminiumfolieremsa utefter kanten så sjunker inte pajkanten ner under förgräddningen.
7. Förgrädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 10-15 minuter.
8. Lossa folieremsan.
9. Lägg skinkan fint strimlad i pajskalet.
10. Vispa samman äggen, mjölken och grädden.
11. Riv osten och blanda i den.
12. Salta och peppra
13. Häll äggstanningen i pajskalet.
14. Sätt in pajen i ugnen och låt grädda ytterligare 20-35 minuter eller tills äggstanningen stelnat och fått färg.
15. Servera pajen varm med blandad sallad.


Kommenterar för receptet "Ost- och skinkpaj"





(kommer inte att synas)