Oxjärpar

Oxjärpar recept
1.6 dl Mjölk
320 g Nötfärs
1.6 msk Smör
0.8 st Ägg
0.8 tsk Salt
0.8 krm Peppar
0.8 msk Potatismjöl
1.6 msk Persilja hackad
160 g Skinka kokt

1. Rör ihop Färsen med fint hackad skinka, salt, peppar och potatismjöl.
2. Arbeta in ägget och späd med vätska till en ganska fast färs. Blanda i persiljan.
3. Forma färsen i handen till runda avlånga biffar.
4. Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna i omgångar. Efterstek i buljong 5-8 minuter.
5. Servera oxjärpar med lätt kokta grönsaker, kokt potatis eller potatismos.
6. Traditionellt bjuder man varm sparris och brynta champinjoner till.


Kommenterar för receptet "Oxjärpar"





(kommer inte att synas)