Oxjärpar

Oxjärpar recept
1.6 dlMjölk
320 gNötfärs
1.6 mskSmör
0.8 stÄgg
0.8 tskSalt
0.8 krmPeppar
0.8 mskPotatismjöl
1.6 mskPersilja hackad
160 gSkinka kokt

1. Rör ihop Färsen med fint hackad skinka, salt, peppar och potatismjöl.
2. Arbeta in ägget och späd med vätska till en ganska fast färs. Blanda i persiljan.
3. Forma färsen i handen till runda avlånga biffar.
4. Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna i omgångar. Efterstek i buljong 5-8 minuter.
5. Servera oxjärpar med lätt kokta grönsaker, kokt potatis eller potatismos.
6. Traditionellt bjuder man varm sparris och brynta champinjoner till.


Kommenterar för receptet "Oxjärpar"





(kommer inte att synas)