Parisersmörgås

Parisersmörgås recept
1 stGul lök
400 gNötfärs
3 stRödbeta inlagd
2 mskSmör
1 tskSalt
1 dlGrädde
1 krmSvartpeppar
0.5 dlKapris
6 stFormfranska

1. Blanda färsen med salt och peppar. Rör den smidig med vatten eller grädde.
2. Hacka skalad lök och rödbetor fint.
3. Rör ihop detta och kapris.
4. Färsen ska vara jämn och smidig.
5. Hetta upp en stekpanna med smör.
6. Kantskär eventuellt brödskivorna och stek dem vackert guldgula och frasiga på ena sidan. Ta upp och låt dem svalna.
7. Fördela färsen på brödets stekta sida och bred ut den jämnt över hela skivan.
8. Hetta upp en stekpannan med smör på nytt.
9. Lägg i brödskivorna med färsen nedåt.
10. Stek sakta på medelvärme 3-4 minuter eller tills färsen är genomstekt. Vänd och stek brödsidan någon minut.
11. Bjud smörgåsen med ett nystekt ägg ovanpå. Servera sallad till.


Kommenterar för receptet "Parisersmörgås"





(kommer inte att synas)