Pot-au-feu

Pot-au-feu recept
0.57 stGul lök
0.57 kgKyckling
0.29 stKålrot
0.57 stMorot
0.57 stPalsternacka
6.86 stPotatis
171.43 gPrinskorv
0.57 stPurjolök
28.57 gRotselleri
0 stSalt
1.71 stVitpepparkorn
0.57 stLagerblad
1.14 stPersiljekvist
0.57 stVitlöksklyfta
4.57 stSmålökar
0.57 kgNötkött benfritt
0.57 kgGrisbog
0.57 krmTimjan torkad

1. Putsa nöt- och griskött och bind upp det.
2. Bind upp kycklingarna.
3. Låt en bit snöre hänga kvar så blir det lättare att ta upp köttet.
4. Skölj och ansa lök och rotsaker.
5. Lägg nötkött, lök och rotsaker i en stor gryta med eventuella ben.
6. Häll på så mycket vatten att det täcker med 10-15 cm. Salta, 2 tsk per liter vatten.
7. Knyt in persilja och kryddor i en bit tunt tyg och lägg i paketet.
8. Koka upp och skumma. Sjud köttet under lock ungefär 1 timme.
9. Lägg i griskött och kyckling.
10. Koka upp och skumma. Sänk värmen och fortsätt att sjuda 1.5 timmar.
11. Skölj och ansa tillbehören.
12. Potatis och lök kokas hela. Skär resten i portionsbitar.
13. Knyt in allt i en silduk eller tunn handduk.
14. Lägg knytet i grytan och låt det koka med ytterligare 1-1.5 timmar.
15. Pröva om kött och kyckling är genomkokta med en provsticka.
16. När de är färdiga, ta upp och håll dem varma under aluminiumfolie (eventuellt på plåt i ugnen 100°C).
17. Lägg i korvarna när ungefär 30 minuter återstår.
18. Ta bort snörena frän köttet.
19. Skär upp köttet vid bordet eller skär i skivor och lägg det på ett stort fat eller i en gryta tillsammans med grönsakerna.
20. Häll lite silad buljong över och servera.
21. Strö över persilja.
22. Servera sås till, italiensk tomatsås, veloutésås, aioli eller örtagårdssås passar bra till.


Kommenterar för receptet "Pot-au-feu"





(kommer inte att synas)