Potatismossallad

Potatismossallad recept
1 stAvokado
2 mskMajsolja
600 gPotatis
4 stÄgg
2 dlGrönsaksbuljong
0 krmMuskotnöt riven
4 stBladpersilja
1 stRödlök
2 mskVitvinsvinäger
1 stEndivsallad

1. Skala och skär potatisen i bitar.
2. Koka potatisen mjuk i en kastrull med grönsaksbuljongen.
3. Låt potatisen rinna av men spara buljongen.
4. Skala och finhacka löken. Rör ihop med vinäger, olja och kryddor.
5. Pressa eller mosa potatisen med potatispress eller gaffel.
6. Blanda med buljongen och rödlökssåsen. Rör inte för mycket i moset. Låt potatisen bli kall.
7. Skala och kärna ur avokadon.
8. Ta ut runda kulor med ett kul järn eller tärna avokadoköttet.
9. Blanda försiktigt i moset tillsammans med hackad bladpersilja.
10. Lägg upp moset på tallrikar.
11. Skölj endivbiaden och lägg några blad på varje tallrik.
12. Pochera äggen och lägg ett ägg ovanpå moset.
13. Stick försiktigt hål i ägget precis innan salladen serveras så att gulan rinner ut.
14. Servera salladen som förrätt, ensamrätt eller till rökt kött eller fisk.


Kommenterar för receptet "Potatismossallad"





(kommer inte att synas)