Råstekt potatiskaka

Råstekt potatiskaka recept
800 gPotatis
2 mskSmör
1 stVitlöksklyfta

1. Skala potatisen och skär i tunna skivor, gärna i matberedare.
2. Värm upp hälften av smöret i en stor stekpanna tills der är ljusgult och slutar skumma.
3. Lägg ner potarisen i en par lager och krydda med salt, peppar och eventuellt krossad vitlök mellan varven.
4. Lägg resten av smöret i klickar överst.
5. Lägg lock på stekpannan och stek på svag värme i ungefär 25 minuter.
6. Pressa ihop potatisen med en stekspade efter halva tiden.
7. Vänd potatiskakan på locket och låt glida ner i stekpannan.
8. Stek ytterligare ungefär 15 minuter under lock.
9. Servera potatiskakan direkt ur pannan eller stjälp upp på ett fat.
10. God till stekt eller grillat kött eller fågel, till skinka eller kassler.


Kommenterar för receptet "Råstekt potatiskaka"





(kommer inte att synas)