Redd fisksoppa

Redd fisksoppa recept
2.5 st Morot
1 st Purjolök
1 msk Smör
2 msk Vetemjöl
1 dl Grädde
1 st Äggulor
1 l Fiskbuljong
400 g Fiskfilé

1. Skär fisken i stora tärningar, skär filéerna i mindre bitar.
2. Skala och ansa morötterna och purjolöken, skär i mindre bitar.
3. Fräs rotfrukterna i en gryta med smör, strö över mjölet under omrörning.
4. Häll i buljongen och koka tills morötterna blir mjuka under lock.
5. Tillsätt fisken och sjud soppan 5-8 min under lock.
6. Ta kastrullen från värmen och rör eventuellt i grädden, blandad med ägggulan.
7. Strö i rikligt med persilja eller dill.


Kommenterar för receptet "Redd fisksoppa"


Hanna

2013-11-13 13:43

Jätte enkelt och bra recept på redd fisksoppa!




(kommer inte att synas)