Rödkål

Rödkål recept
1.5 mskLjus sirap
0.75 kgRödkål
1.5 mskSmör
2 stÄpple
1 tskSalt
0.5 krmVitpeppar
1.5 mskVinäger
0.5 krmKryddpeppar
2 mskSvart vinbärssaft

1. Klyv kålhuvudet och skär bort den hårda stocken.
2. Ta bort yttersta bladen om de är fula.
3. Skär kålen i klyftor och strimla i matberedare eller med vass kniv.
4. Smält smöret i en gryta och lägg i kålen.
5. Ringla över sirapen. Låt fräsa under omrörning ungefär 10 minuter.
6. Skala äpplena, skär i klyftor och kärna ur.
7. Lägg ner äppelklyftorna i grytan.
8. Blanda i vinäger och kryddor och låt kålen koka under lock på svag värme ungefär 45 minuter. Rör då och då.
9. Späd med outspädd vinbärssaft eller rödvin och låt kålen koka utan lock ytterligare ungefär 10 minuter.


Kommenterar för receptet "Rödkål"





(kommer inte att synas)