Romansallad

Romansallad recept
1 msk Honung
0.5 dl Olivolja
200 g Rucolasallat
2 krm Svartpeppar
1 st Silverlök
16 st Körsbärstomat
8 st Soltorkad tomat
2 msk Balsamvinäger
30 g Pinjenötter

1. Skala och skiva silverlöken tunt.
2. Skölj och halvera körsbärstomaterna.
3. Strimla de marinerade tomaterna.
4. Blanda olja, vinäger, honung, salt och peppar i en skål.
5. Vänd i lök och de båda tomatsorterna.
6. Låt stå ca 20 minuter.
7. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna. Låt kallna.
8. Skölj och fördela rucolasallaten på tallrikar.
9. Lägg på tomat- och löksalladen och strössla på pinjenötterna.
10. Servera salladen med sprödvarmt bröd.


Kommenterar för receptet "Romansallad"





(kommer inte att synas)