Saffransrisotto

Saffransrisotto recept
2 stGurka
2 dlParmesanost
2 mskSmör
2 stSquash
1 tskSalt
1 krmVitpeppar
2 stVitlöksklyfta
1 dlVitt vin
6 dlGrönsaksbuljong
1 dlOlja
1 stSaffran
3 dlAvorioris
2 dlRepade örter

1. Börja med örtoljan (repade örter, vitlök, olja, salt och mald vitpeppar).
2. Lägg örter och vitlök i en mixer eller skål.
3. Tillsätt oljan i en fin stråle och mixa till en grön sås med mixern eller mixerstav.
4. Smaka av med salt och peppar.
5. Skala och finhacka lök och vitlök.
6. Fräs de båda löksorterna i hälften av smöret i en traktörpanna.
7. Tillsätt ris och saffran och låt fräsa med någon minut.
8. Späd med ungefär hälften av buljongen och vinet och låt koka under lock ungefär 10 minuter.
9. Tillsätt resten av buljongen och vinet och låt risotton koka färdigt under lock ytterligare ungefär 10 minuter.
10. Skölj och skär squashen i halvmånar. Fräs squashen i resterande smör i en stekpanna.
11. Krydda med salt och peppar.
12. Blanda ner squash och parmesanost i den heta risotton.
13. Servera med örtoljan och bröd.


Kommenterar för receptet "Saffransrisotto"





(kommer inte att synas)