| 2 st | Gul lök |
| 2 st | Isbergssallad |
| 2 st | Morot |
| 1 st | Purjolök |
| 0.5 tsk | Örtsalt |
| 1 l | Vatten |
| 1 st | Vitlöksklyfta |
| 1.5 msk | Timjan |
| 400 g | Krossade tomater |
| 2 msk | Olja |
| 1 st | Grönsaksbuljongtärning |
1. Börja med såsen (gullök, purjolök, morot, olja, vitlök, krossade tomater, örtsalt och timjan).
2. Skala och skiva lök, purjolök och morötter.
3. Fräs alltsammans i en kastrull med olja.
4. Pressa ner vitlöken och häll i de krossade tomaterna.
5. Krydda och låt såsen sjuda under lock ca 15 minuter.
6. Skölj sallaten och skär i klyftor.
7. Lägg i kokande, lättsaltat vatten eller buljong i en kastrull och låt koka ca 8 minuter.
8. Ta upp salladen och låt rinna av väl.
9. Servera den genast med såsen och strö över rikligt med hackad färsk timjan.
10. Bjud brytbröd till.