Sambalwok

Sambalwok recept
1 mskHonung
1.5 dlKokosmjölk
0.5 dlKöttbuljong
1 stLime
1 stPaprika gul
1 stPaprika röd
0.5 mskSesamolja
0.5 tskSalt
2 mskSherry
1 mskOlja
1 stRödlök
0.5 mskBalsamvinäger
300 gZucchini
2 mskJapansk soja
2 tskSambal oelek
0.5 mskFärsk ingefära
450 gNötkött benfritt
250 gÄggnudlar

1. Tillaga nudlarna enligt förpackningens anvisning. Låt rinna av väl.
2. Skär köttet i strimlor.
3. Skölj och skär zucchini i halvmånar.
4. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
5. Fräs kött och grönsaker i en wok eller stor stekpanna med olja.
6. Blanda buljong, soja, sherry, balsamvinäger, honung och sambal oelek. Låt puttra några minuter.
7. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor.
8. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
9. Varva nudlar och rödlök i en skål och häll dressingen över.
10. Servera sesamwoken med nudelsalladen.


Kommenterar för receptet "Sambalwok"





(kommer inte att synas)