Sjömansbiff

Sjömansbiff recept
3 stGul lök
450 gInnanlår
9 stPotatis
2 mskSmör
1 tskSalt
1 krmSvartpeppar
0.75 tskWorcestersås
1 tskRosmarin
4 dlöl och buljong

1. Skär eventuellt skivorna till portionsskivor.
2 Skala och skiva löken.
3. Skala och skär potatisen i 0.5 cm tjocka skivor.
4. Lägg dem i kallt vatten så att de inte mörknar.
5. Hetta upp en stekpanna med smör.
6. Bryn köttskivorna i omgångar ungefär 2 minuter på var sida på ej för hög värme tills de har fin färg.
7. Häll bort fettet och vispa ur pannan. Ta till vara stekskyn.
8. Bryn löken lätt på svag värme.
9. Varva potatis, kött och lök i gryta eller ugnssäker form. Smaksätt mellan varven med salt, peppar och rosmarin.
10. Blanda öl och buljong med steksky, worcestersås och eventuellt några stänk tabasco.
11. Häll det i formen till drygt halva höjden av köttet och potatisen.
12. Lägg lock på och småkoka på svag värme 1-1.5 timme.
13. Sjömansbiffen är klar när köttet är mört och potatisen såsig.
14. Sjömansbiff vinner i smak på att först få kallna och därefter värmas på nytt efter en eller två dagar. Ställ den i så fall kallt vid förvaringen.


Kommenterar för receptet "Sjömansbiff"





(kommer inte att synas)