Skinkfärspaté

Skinkfärspaté recept
75 gChampinjoner
0.5 stGul lök
1.5 dlMjölk
0.5 mskSmör
1 mskVetemjöl
1 stÄgg
0.75 tskSalt
0.25 tskSvartpeppar
0.5 tskDragon
0.25 dlPersilja hackad
300 gSkinkfärs

1. Förbered fyllningen först, färska champinjoner, gullök, smör och hackad persilja.
2. Ansa och skiva svampen.
3. Skala och hacka löken.
4. Fräs dem i en medelvarm stekpanna med smör. Tillsätt örterna.
5. Blanda färsen med salt och kryddor i en matberedare eller en bunke.
6. Vispa ihop mjöl, mjölk eller grädde och ägg och arbeta in det i färsen lite i taget, den ska vara jämn och slät. Tillsätt svampfräset.
7. Häll färsen i en smord avlång bakform, ungefär 1 liter.
8. Täck formen med dubbelvikt aluminiumfolie.
9. Ställ formen i vattenbad i ugnen, 175°C, och grädda ungefär 1 timme. Ta ur och låt patén svalna.
10. Servera patén skuren i skivor med grönsallad eller tomatsallad.


Kommenterar för receptet "Skinkfärspaté"





(kommer inte att synas)