Spansk olivstek

Spansk olivstek recept
0.8 kgFransyska
2.4 dlKöttbuljong
0.4 tskSalt
1.2 mskSherry
0.8 krmSvartpeppar
0.8 tskOlja
0.4 mskMaizenaredning mörksås
1.2 dlPimentofyllda oliver

1. Putsa köttet. Späcka med oliver. Resterande oliver sparas till såsen.
2. Bind eventuellt upp steken till jämn form. Stick i en köttermometer.
3. Pensla köttet med olja och strö salt och grovmalen peppar över.
4. Lägg köttet i en lagom stor ugnssäker form och stek det enligt grundmetoden, i 175°C tills innertemperaturen är 60-70°C, eller 1-1.25 timme per kg, beroende på hur rosa köttet ska bli.
5. Ta ut och låt steken vila 20 minuter insvept i aluminiumfolie.
6. Späd eventuellt köttskyn med lite buljong.
7. Låt koka upp i en kastrull.
8. Smaksätt den med sherry och resten av oliverna, skivade eller hackade grovt.
9. Salta varsamt, eftersom oliverna är ganska salta.
10. Rör i maizenaredningen och låt koka 1 minut.
11. Skär köttet i tunna skivor och skjud det med olivskyn, kokt ris, nudlar eller potatis och en grönsallad.


Kommenterar för receptet "Spansk olivstek"





(kommer inte att synas)