Sparris

Sparris recept
1 dlRöda linser
1 mskSmör
2 stTomat
2 stÄgg
0.5 stFriséesallat
2 mskBalsamvinäger
250 gOstronskivling
330 gStångsparris
0.5 dlHasselnötsolja

1. Skölj linserna och koka dem i lättsaltat vatten 8-10 minuter i en kastrull. Häll av vattnet.
2. Häll av spadet från sparrisen.
3. Ansa svampen och skär i mindre bitar.
4. Fräs svampen en stekpanna med smör ca 5 minuter och krydda med salt och peppar.
5. Skölj sallaten. Låt vattnet rinna av väl och ny den i mindre bitar.
6. Skålla, skala och skär tomatema i klyftor.
7. Rör samman dressingen (balsamvinäger, hasselnöts- eller solrosolja, salt och peppar) och vänd ner salladen i den.
8. Lägg upp salladen på tallrikar.
9. Fördela sparris, svamp och tomatklyftor ovanpå salladen.
10. Strö över linserna och lägg en ägg- halva i mitten.
11. Häll över resten av salladsdressingen och servera genast.


Kommenterar för receptet "Sparris"





(kommer inte att synas)