5 dl | Mjölk |
50 g | Smör |
1 tsk | Socker |
2 dl | Vetemjöl |
2 st | Ägg |
5 dl | Vatten |
1 tsk | Salt |
1 dl | Örter finhackade |
4 dl | Ost riven |
500 g | Grön sparris |
1. Blanda ägg och hälften av mjölken.
2. Tillsätt mjölet och vispa till en klumpfri smet, häll i resten av mjölken och tillsätt salt och örter.
3. Smält smöret i en pannkakslagg eller stekpanna. Häll smöret i smeten.
4. Grädda tunna pannkakor av smeten i pannan.
5. Lägg pannkakorna på hög med ett ark smörgåspapper emellan så de inte klibbar ihop.
6. Ansa den gröna sparrisen.
7. Koka upp vattnet med salt och socker i en traktörpanna.
8. Lägg i sparrisen och låt sjuda under lock 5-10 minuter.
9. Djupfryst sparris kokas enligt anvisning på förpackningen.
10. Låt sparrisen rinna av.
11. Linda in några sparrisar i varje pannkaka och lägg dem i en lätt smord ugnssäker form.
12. Strö över osten.
13. Gratinera mitt i ugnen i 250°C, ungefär 10 minuter.
14. Servera med en tomatsallad.