Sparrissoppa

Sparrissoppa recept
2 msk Smör
2 msk Vetemjöl
1.2 l Vatten
1 st Äggulor
1 dl Vispgrädde
500 g Sparris vit
0.4 l Sparrisspad
0.8 l Ljus buljong

1. Skala sparrisen och lägg skalen i en kastrull.
2. Häll på så mycket vatten att skalen blir täckta. Salta lätt.
3. Koka under lock ca 30 min, sila sedan undan skalen.
4. Skär av sparrisknopparna 3-4 cm långa på sparrisstjälkarna.
5. Skär stjälkarna i små bitar och fräs dem i en gryta med smör.
6. Strö över mjölet under omrörning.
7. Häll på lite av sparrisspadet och låt sjuda på svag värme tills sparrisen är mjuk.
8. Mixa med mixerstav, mixer eller matberedare. Värm försiktigt.
9. Koka sparrisknopparna nätt och jämnt mjuka i lite sparrispad eller vatten i en kastrull.
10. Vispa samman äggulan och grädden och rör ned den försiktigt i sparrissoppan.
11. Lägg i sparris knopparna.
12. Servera genast.


Kommenterar för receptet "Sparrissoppa"





(kommer inte att synas)