Stuvade skärbönor

Stuvade skärbönor recept
1 msk Smör
3 msk Vetemjöl
2 msk Färsk körvel
4 dl Grönsaksspad och mjölk
500 g Skärbönor

1. Skölj, snoppa och dra bort de sega trådarna på skärbönorna.
2. Skär bönorna i smala, sneda bitar.
3. Lägg bönorna i kokande, lättsaltat vatten i en kastrull och låt dem koka ca 5 minuter.
4. Sila ifrån spadet men spar ett par deciliter.
5. Häll grönsaksspad och mjölk i en kastrull.
6. Blanda vetemjölet i lite kall vätska och häll ner det i kastrullen under omrörning. Låt koka 3-5 minuter.
7. Krydda och lägg i skärbönorna. Låt dem bli genomvarma.
8. Stuvade skärbönor är gott till stekt rimmat sidfläsk och andra stekta kött- och fiskrätter.


Kommenterar för receptet "Stuvade skärbönor"





(kommer inte att synas)