Stuvade skärbönor

Stuvade skärbönor recept
1 mskSmör
3 mskVetemjöl
2 mskFärsk körvel
4 dlGrönsaksspad och mjölk
500 gSkärbönor

1. Skölj, snoppa och dra bort de sega trådarna på skärbönorna.
2. Skär bönorna i smala, sneda bitar.
3. Lägg bönorna i kokande, lättsaltat vatten i en kastrull och låt dem koka ca 5 minuter.
4. Sila ifrån spadet men spar ett par deciliter.
5. Häll grönsaksspad och mjölk i en kastrull.
6. Blanda vetemjölet i lite kall vätska och häll ner det i kastrullen under omrörning. Låt koka 3-5 minuter.
7. Krydda och lägg i skärbönorna. Låt dem bli genomvarma.
8. Stuvade skärbönor är gott till stekt rimmat sidfläsk och andra stekta kött- och fiskrätter.


Kommenterar för receptet "Stuvade skärbönor"





(kommer inte att synas)