Syrad vitkål

Syrad vitkål recept
1 stGul lök
1 dlRussin
0.5 dlSocker
700 gVitkål
1 stÄpple
3 dlVatten
0.5 tskSalt
1 tskKummin
0.5 dlÄttiksprit

1. Strimla kålen på matberedarens rivskiva eller med en osthyvel. Lägg den i en gryta.
2. Hacka skalat äpple och lök och lägg ner i grytan tillsammans med russin och kummin.
3. Blanda lagen (ättiksprit, vatten, socker och salt) och häll i grytan. Rör om.
4. Koka upp och lät kålen sjuda under lock ca 20 minuter eller tills kålen är genomskinlig.
5. Låt kålen svalna i lagen.
6. Förvara den i kylskåp.
7. Syrad kål är gott till fisk-, kött- och kycklingrätter.


Kommenterar för receptet "Syrad vitkål"





(kommer inte att synas)