Tandoorikycklingben

Tandoorikycklingben recept
14 stKycklingben
1 stSalt
3 stVitlöksklyfta
0.5 stSpiskummin
1 stOlja
3 stKajennpeppar
1 stChilipulver
0 stRöd hushållsfärg

1. Skala och pressa ner vitlöken i oljan.
2. Tillsätt kryddor och färga blandningen röd med hushållsfärgen.
3. Pensla kycklingbenen med blandningen. Låt marinera i kylskåpet 2-3 timmar.
4. Grilla kycklingbenen på utegrill eller i ugn ungefär 12 minuter. Kontrollera att köttsaften är klar utan rosa inslag. Salta kycklingbenen.
5. Bjud de nygrillade tandoorikycklingbenen med Raka, basmatiris och wokade grönsaker t.ex. morötter, paprika och salladslök.


Kommenterar för receptet "Tandoorikycklingben"





(kommer inte att synas)