Torkad fårfiol

Torkad fårfiol recept
0.83 kg Lammstek
0.25 msk Socker
2 l Vatten
0.5 msk Salt

1. Putsa steken och skär bort eventuella bäckenben.
2. Gnid in köttet med en blandning av socker och salt och lägg den svalt 1 dygn i kylskåp.
3. Rör ihop och koka upp ingredienserna till saltlaken. Låt den kallna helt.
4. Lägg köttet i en stor bunke och häll laken över. Ställ kallt 4-5 dygn.
5. Ta upp, torka av väl och lägg köttet på galler i långpanna eller annat ugnssäkert fat. Ställ den i ugn, 125°C i 1 timme.
6. Ändra värmen till 100°C och låt köttet torka 6-8 timmar.
7. Låt fårfiolen kallna helt innan den serveras. Hållbar i kylskåpet 1-2 veckor.
8. Skär fårfiolen i tunna skivor.
9. Linda gärna en aluminiumfolieremsa runt skånken att hålla i.
10. Bjud tunna skivor fårfiol med varma grönsaker och potatis, med potatisgratäng, med blandad sallad, på buffébord eller som smörgåspålägg.


Kommenterar för receptet "Torkad fårfiol"





(kommer inte att synas)