Valnötskyckling

Valnötskyckling recept
1 stMorot
1 stPalsternacka
1 dlGrädde
100 gValnötskärna
1 mskMaizenaredning ljus sås
1 stSelleristjälk
1 stKokt kyckling
2 dlKycklingspad

1. Fyll kycklingbuken med grovt hackade valnötskärnor.
2. Fäst ihop öppningen med trästickor eller sy med krympt bomullssnöre.
3. Tillaga kycklingen enligt grundreceptet, se Kokt kyckling.
4. Ta upp och håll varm, inlindad i aluminiumfolie.
5. Sila kycklingspadet och koka ihop det i en kastrull, på hög värme utan lock.
6. Ansa och skala grön- och rotsakerna. Skär i mycket små tärningar eller korta strimlor.
7. Mät upp kycklingbuljong. Tillsätt grädde och grönsaker och sjud långsamt i 110 minuter. Smaka av.
8. Skär kycklingen i skivor. Lägg upp på varmt fat.
9. Rör i maizenaredningen i såsen och låt koka ungefär 1 minut.
10. Skeda en del av såsen över köttet och bjud resten i skål vid sidan.
11. Strö nötfyllningen över och servera. Servera kokt potatis eller ris till.


Kommenterar för receptet "Valnötskyckling"





(kommer inte att synas)