Vinkyckling

Vinkyckling recept
0.5 stApelsin
1 kgKyckling
1.5 stMorot
1.5 stPalsternacka
2 mskVetemjöl
1 dlVatten
1.5 dlVispgrädde
9 stSteklök
1.5 dlRött vin

1. Tina djupfryst kyckling och förbered.
2. Skölj och skär i portionsbitar, 8 st/kyckling.
3. Lägg bitarna i en plastpåse. Häll på marinaden, vin, och knyt ihop påsen. Ställ svalt till nästa dag.
4. Lägg kycklingbitarna i en gryta eller kastrull.
5. Häll i marinaden och precis så mycket vatten att det täcker.
6. Tillsätt grovrivet skal och pressad saft av apelsin, salt och peppar. Koka kycklingbitarna ungefär 15 minuter under lock.
7. Skala palsternacka, morot och lök.
8. Skär rotfrukterna i bitar.
9. Lägg lök och rotfrukter i grytan.
10. Späd med grädde och fortsätt koka ytterligare 10 minuter eller tills kött och grönsaker är lagom kokta.
11. Red av skyn med vetemjöl utskakat i kallt vatten. Koka 3-4 minuter. Smaka av.
12. Servera ris, pasta eller potatis till.


Kommenterar för receptet "Vinkyckling"





(kommer inte att synas)