Vinskinka i lergryta

Vinskinka i lergryta recept
0.67 st Gul lök
0.67 st Morot
33.33 g Rotselleri
3.33 st Vitpepparkorn
0.33 st Lagerblad
0.67 st Vitlöksklyfta
1 st Nejlikor
1.67 dl Rött vin
0.67 kg Rimmad skinka benfri

1. Vattenlägg lergrytan enligt anvisning.
2. Låt skinkan ligga i svalt vatten ungefär 2 timmar.
3. Ansa, skala och skär rotsaker och lök i mindre bitar.
4. Torka av skinkan väl. Sätt i en köttermometer och lägg skinkan i lergrytan.
5. Lägg rotfrukter och kryddor runtom. Häll i vinet och lägg på lock.
6. Ställ grytan i kall ugn.
7. Sätt värmen på 200°C och baka skinkan 2-2.5 timmar eller tills innertemperaturen visar 70-75°C.
8. Ta ut och låt skinkan vila ungefär 15 minuter täckt med aluminiumfolie.
9. Servera köttet skuret i tunna skivor med lättkokt savoykål, lätt kokta grönsaker och potatisgratäng.


Kommenterar för receptet "Vinskinka i lergryta"





(kommer inte att synas)