1 st | Gul lök |
1.33 dl | Mjölk |
466.67 g | Potatis |
33.33 g | Smör |
0.67 dl | Vetemjöl |
1.33 st | Ägg |
1.33 st | Vitlöksklyfta |
1. Skala och skiva potatisen tunt, gärna på matberedarens skärskiva.
2. Smörj en ugnssäker form väl och lägg i potatisskivorna som taktegel. De ska ligga i ett lager.
3. Skala och hacka löken fint.
4. Strö löken över potatisen och pressa över vitlök.
5. Klicka över smöret och grädda mitt i ugnen i 250°C ungefär 10 minuter.
6. Vispa samman ägg, mjöl och mjölk och smaksätt.
7. Häll smeten över potatisen och fortsätt att grädda i 225°C ungefär 20 minuter, eller tills potarisen är mjuk och rätten fått fin färg.
8. Skär upp potatispannkakan i portionsbitar och servera till stekt fläsk och lingonsylt.