Älgstek med gräddsås

Älgstek med gräddsås recept
1.6 msk Svartvinbärsgelé
0.8 msk Vetemjöl
0.8 kg Älgstek
0.8 tsk Salt
1.6 st Persiljekvist
2.4 dl Grönsaksbuljong
0.8 dl Grädde
0.8 krm Svartpeppar
0.8 tsk Timjan
1.6 dl Steksky

1. Förbered och stek köttet i ugn eller stek i gryta.
2. Ta till vara stekskyn. Mät och sila den i en kastrull.
3. Koka upp och red av den med vetemjöl utskakat i kallt vatten. Sjud såsen kraftigt ett par minuter.
4. Sänk värmen och tillsätt grädden. Koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med gelé och eventuellt lite salt och peppar.
5. Bjud steken skuren i skivor med kokt potatis, lätt kokta grönsaker och såsen i en skål vid sidan om. Gelé av vinbär eller rönnbär eller någon inläggning passar som tillbehör.


Kommenterar för receptet "Älgstek med gräddsås"





(kommer inte att synas)