1.5 dl | Grahamsmjöl |
3 st | Gul lök |
100 g | Smör |
4 st | Tomat |
1.5 dl | Vetemjöl |
3 st | Äpple |
3 msk | Vatten |
1 krm | Salt |
0.75 tsk | Curry |
1 dl | Ost riven |
1 tsk | Rosmarin |
1. Hacka samman mjöl, smör och vatten till pajdegen, gärna i en matberedare. Låt vila kallt ungefär 30 minuter.
2. Skala kärna ur och grovriv äpplena.
3. Fräs i en stekpanna med smör och strö över curryn.
4. Skala och skiva löken tunn och lägg i pannan.
5. Fräs några minuter.
6. Kavla ut pajdegen, klä en stor eller två små formar med degen och förgrädda mitt i ugnen i 225°C ungefär 10 minuter.
7. Lägg äpple- och lökfräset i formen.
8. Skölj och skiva tomaterna och lägg över löken. Krydda och strö på riven ost.
9. Grädda pajen ytterligare ungefär 15 minuter mitt i ugnen.
10. Serveras lätt avsvalnad.