Ananaskyckling

Ananaskyckling recept
0.8 msk Brun farin
0.96 kg Kyckling
0.2 st Purjolök
1.6 msk Smör
0.8 dl Vatten
0.8 tsk Salt
0.8 krm Peppar
1.6 tsk Arrowrot
1.6 msk Soja
1.2 msk Vinäger
0.4 krm Kajennpeppar
440 g Ananas skivor
1.2 msk Ingefära

1. Förbered kvcklingen. Skär hel kyckling i portionsbitar.
2. Hetta upp en gryta eller stekpanna med smör.
3. Bryn kvcklingdelarna, eventuellt i omgångar, tills de har fin färg runtom. Torka ur grytan eller lägg över i en ny gryta.
4. Rör ihop soja, ingefära, farin, lite spad från ananasen, vinäger, salt, peppar och vatten.
5. Häll blandningen över kvcklingen. Bräscra pä svag värme, 20-25 minuter, eller tills köttet är mört.
6. Skär ananasen i bitar och lägg i efter 10 minuter.
7. Ansa, skölj och strimla purjon. Lägg i den när 5 minuter återstår.
8. Red av såsen med arrowrot, utskakad i kallt vatten, till lagom konsistens. Smaka av till stark, lite sötsur smak.
9. Servera grytan med basmatiris och en blandad sallad.


Kommenterar för receptet "Ananaskyckling"





(kommer inte att synas)