0.8 msk | Brun farin |
0.96 kg | Kyckling |
0.2 st | Purjolök |
1.6 msk | Smör |
0.8 dl | Vatten |
0.8 tsk | Salt |
0.8 krm | Peppar |
1.6 tsk | Arrowrot |
1.6 msk | Soja |
1.2 msk | Vinäger |
0.4 krm | Kajennpeppar |
440 g | Ananas skivor |
1.2 msk | Ingefära |
1. Förbered kvcklingen. Skär hel kyckling i portionsbitar.
2. Hetta upp en gryta eller stekpanna med smör.
3. Bryn kvcklingdelarna, eventuellt i omgångar, tills de har fin färg runtom. Torka ur grytan eller lägg över i en ny gryta.
4. Rör ihop soja, ingefära, farin, lite spad från ananasen, vinäger, salt, peppar och vatten.
5. Häll blandningen över kvcklingen. Bräscra pä svag värme, 20-25 minuter, eller tills köttet är mört.
6. Skär ananasen i bitar och lägg i efter 10 minuter.
7. Ansa, skölj och strimla purjon. Lägg i den när 5 minuter återstår.
8. Red av såsen med arrowrot, utskakad i kallt vatten, till lagom konsistens. Smaka av till stark, lite sötsur smak.
9. Servera grytan med basmatiris och en blandad sallad.