2 st | Gul lök |
350 g | Majskorn |
2 dl | Råris |
5 st | Tomat |
2 dl | Ärter |
2 st | Vitlöksklyfta |
0.5 tsk | Timjan |
1 msk | Olja |
5 st | Cheddarost skivor |
1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2. Blanda riset med ärter och majskorn, som fått rinna av väl.
3. Lägg i en ugnssäker form.
4. Skala och hacka löken och krossa eller pressa vitlöken.
5. Låt löken fräsa i en traktörpanna med olja.
6. Skölj och hacka tomaterna. Blanda dem med löken.
7. Krydda med salt, peppar, timjan och en aning socker.
8. Låt tomatsåsen koka ungefär 15 minuter.
9. Häll såsen över riset. Täck riset med ostskivor.
10. Gratinera i övre delen av ugnen i 225°C ungefär 15 minuter.
11. Servera gratängen med en blandad sallad och brytbröd.