0.8 st | Purjolök |
0.8 msk | Smör |
0.8 tsk | Salt |
0.8 tsk | Spiskummin |
0.8 tsk | Koriander |
0.8 krm | Svartpeppar |
0.8 kg | Skinka benfri |
2.4 dl | Apelsinjuice |
1. Putsa köttet och torka det med hushållspapper.
2. Värm en stekgryta med smöret. Bryn köttet runt om.
3. Tillsätt salt, peppar, koriander och spiskummin.
4. Sätt i en köttermometer.
5. Ansa, skölj och skiva purjon.
6. Lägg i den vid sidan om köttet och låt den bryna med ett par minuter under omrörning.
7. Späd med juice och lägg på locket.
8. Bräsera köttet tills termometern visar 70°C eller ungefär 1.5 timme.
9. Ta upp köttet och låt det vila inlindat i aluminiumfolie ungefär 15 minuter.
10. Koka ihop stekskyn.
11. Smaka av och red eventuellt av den med potatismjöl utrört i kallt vatten.
12. Servera apelsinsteken skuren i skivor med skyn, couscous och en blandad sallad.