1 msk | Parmesanost |
250 g | Sockerärter |
2 st | Tomat |
2 st | Ägg |
250 g | Ärter |
0.5 dl | Vispgrädde |
1 st | Dragonsås |
1. Koka ärterna i en kastrull med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
2. Mosa eller mixa ärterna i matberedare, mixer eller med mixerstav.
3. Blanda purén med ägg, grädde och parmesanost. Krydda.
4. Smörj timbalformarna noga.
5. Fördela ärtsmeten i formarna. Täck med smörgåspapper.
6. Grädda mitt i ugnen i vattenbad i 225°C ungefär 20 minuter.
7. Koka under tiden sockerärterna i en kastrull med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
8. Skålla, skala och skär tomaterna i klyftor.
9. Stjälp upp timbalerna på assietter och lägg sockerärter och tomatklyftor vid sidan om.
10. Häll lite dragonsås över varje timbal och servera.