Asiatisk filégryta

Asiatisk filégryta recept
1.71 msk Brun farin
400 g Fläskfilé
0.57 st Paprika grön
0.57 st Paprika röd
0.29 tsk Salt
0.57 dl Sherry
1.43 dl Grönsaksbuljong
1.14 tsk Potatismjöl
1.71 msk Arrowrot
1.71 msk Vinäger
0 st Olja
285.71 g Ananas skivor
0.29 dl Japansk soja

1. Skär filén i 3 cm tjocka skivor. Tryck ut dem något med knuten hand.
2. Rör ihop marinaden i en skål och lägg i köttskivorna. Vänd dem med hjälp av två skedar och låt dem dra 15-30 minuter.
3. Ta upp och vänd dem i arrowrot.
4. Hetta upp en stekpanna med olja.
5. Bryn köttet snabbt på båda sidor.
6. Lägg i paprikan, urkärnad och skuren i stora bitar, och ananas.
7. Rör ihop buljong, vinäger, farm, soja och salt till såsen och häll det i pannan.
8. Lägg på lock och bräsera filén 3-4 minuter.
9. Rör ur potatismjölet med vatten och red eventuellt av såsen. Smaka av.
10. Servera med kokt ris.


Kommenterar för receptet "Asiatisk filégryta"





(kommer inte att synas)