1.14 st | Gul lök |
457.14 g | Skinka |
1.14 msk | Smör |
1.14 st | Vitlöksklyfta |
0.57 msk | Curry |
0.29 dl | Vinäger |
314.29 g | Ananas skivor |
0.57 msk | Ingefära |
2.29 dl | äppelcider |
0.57 dl | Kinesisk soja |
1. Skär köttet i strimlor eller jämnstora grytbitar.
2. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke och lägg i köttet. Blanda väl. Ställ bunken svalt 4-6 timmar.
3. Ta upp köttbitarna och låt dem rinna av.
4. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet, lite i taget, runt om. Lägg över det i en gryta eller traktörpanna.
5. Sila marinaden över köttet.
6. Lägg på lock och bräsera tills köttet är mört, 15-20 minuter.
7. Lägg mot slutet i ananasskiorna, skurna i mindre bitar.
8. Bjud grytan med kokt ris och sallad till.