| 1 msk | Socker |
| 0.5 dl | Vatten |
| 1 tsk | Salt |
| 2 msk | Olja |
| 1 msk | Ättiksprit |
| 2 st | Vårlök knippe |
| 1 msk | Japansk soja |
| 0.5 dl | Sesamfrön |
1. Skölj vårlöken och skär bort den nedersta delen.
2. Koka löken i lättsaltat vatten i en traktörpanna ca 4 minuter. Låt rinna av.
3. Blanda ättiksprit. soja, olja och vatten.
4. Tillsätt socker och salt och rör tills de löst sig.
5. Blanda i ingefäran.
6. Häll marinaden över löken och låt stå ungefär 15 minuter.
7. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg.
8. Strössla sesamfrön över löken.
9. Servera vårlöken till t.ex. spare ribs.