2 st | Aubergine |
1 st | Gul lök |
2 st | Morot |
1 st | Palsternacka |
250 g | Rotselleri |
3 st | Tomat |
2 st | Vitlöksklyfta |
2 dl | Ost riven |
1 msk | Olja |
1 tsk | Oregano |
1. Skölj auberginerna. Skär dem mitt itu på längden eller skär i centimeter tjocka skivor.
2. Strö över lite salt och låt ligga ungefär 20 minuter.
3. Skala och hacka löken. Fräs löken i oljan i en stekpanna.
4. Skala och strimla morötter, palsternacka och rotselleri. Låt rottrukterna fräsa med en stund.
5. Skölj och skär tomaterna i bitar.
6. Blanda ner tomaterna i pannan.
7. Smaksätt med pressad vitlök, oregano, salt och peppar.
8. Låt koka på svag värme utan lock ungefär 10 minuter.
9. Torka av saltet på auberginerna.
10. Förväll dem 2-3 minuter i en gryta med kokande vatten.
11. Låt rinna av väl och lägg på ett lättsmort ugnssäkert fat.
12. Lägg grönsaksröran ovanpå och strö på osten.
13. Gratinera i övre delen av ugnen i 225°C ungefär 10 minuter.
14. Bjud ett grovt bröd till.