2 st | Gul lök |
2 st | Kiwi |
1 st | Lime |
2 msk | Smör |
1 tsk | Salt |
1 krm | Vitpeppar |
2.5 dl | Hönsbuljong |
1 msk | Soja |
500 g | Strutskött benfritt |
2 dl | Ljus öl |
1. Skala och skiva löken.
2. Fräs hälften i en stekpanna med smör. Lägg löken i en gryta.
3. Skär strutsköttet i mindre bitar.
4. Bryn köttet i resten av smöret i stekpannan.
5. Krydda med salt och peppar. Lägg över strutsköttet i grytan.
6. Häll över buljong och öl. Tillsätt sojan. Låt puttra ungefär 15 minuter utan lock.
7. Skölj och skär limen i tunna skivor. Skala och klyfta kiwin. Stick ner bitarna i grytan.
8. Bjud ris och en blandad sallad till.