| 2 st | Avokado |
| 1 st | Basilika |
| 3 msk | Majsolja |
| 10 st | Oliver gröna |
| 1 krm | Socker |
| 6 st | Tomat |
| 1 msk | Citronsaft |
| 2 msk | Solrosfrön |
1. Skålla och skala tomaterna. Skär i klyftor.
2. Rör ihop citronsaft och kryddor till såsen och droppa i oljan.
3. Skär av fruktköttet från oliverna och blanda ner det.
4. Rosta pinjenötterna eller solrosfröna i en torr, het stekpanna.
5. Hacka basilikabladen. Spara ett par blad för garnering.
6. Blanda ner frön och basilika i såsen.
7. Skala, kärna ur och skär avokadohalvorna i centimetertjocka skivor.
8. Häll lite sås på portionstallrikar.
9. Lägg några avokadoskivor och tomatklyftor ovanpå och droppa över resten av såsen.
10. Garnera med basilikablad.