Bakade hela vitlökar

Bakade hela vitlökar recept
50 g Smör
2 krm Salt
2 msk Tomatpuré
2 st Vitlöksklyfta
1 msk Olja
1 krm Kajennpeppar
2 tsk Gourmetsalt
2 msk Oregano
4 st Vitlök hel

1. Skär av toppen på de hela vitlökarna och lägg dem på ett ugnssäkert fat.
2. Pensla med oljan och strö gourmetsalt över varje vitlök.
3. Baka vitlöken i 200°C, ungefär 20 minuter.
4. Gör under tiden tomatsmöret.
5. Skala och finhacka vitlöksklyftan.
6. Fräs vitlöken i en kastrull med olja.
7. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut under omrörning. Låt kallna.
8. Rör det rumsvarma smöret smidigt med elvisp eller en gaffel.
9. Tillsätt den frästa tomatpurén och vitlöken.
10.Smaka av med salt och peppar. Rör i oreganon.
11. Servera de bakade vitlökarna med en klick tomatsmör som får smälta ner.
12. Bröd och sallad är gott till.


Kommenterar för receptet "Bakade hela vitlökar"





(kommer inte att synas)