3 dl | Basilika |
3 msk | Färskost |
2 msk | Smör |
1 st | Ägg |
1 tsk | Salt |
0.5 krm | Peppar |
1 dl | Ost riven |
1 msk | Vinäger |
1 dl | Olja |
600 g | Kalkonbröst |
1. Tina kalkonbröstet om djupfryst används, skär en längsgående ficka i köttet.
2. Fyll fickan med färskost och fäst med trästickor.
3. Doppa i uppvispat ägg och vänd i riven ost.
4. Lägg filén i en ugnssäker form och stick i en termometer. Se till att spetsen kommer mitt i köttet.
5. Stek mitt i ugnen i 225 °C, ungefär 35 minuter tills innerremperaturen visar 70 °C.
6. Skär filén i ungefär centimeter tjocka skivor.
7. Mixa ingredienserna till örtoljan i en mixer eller med mixerstav.
8. Bjud kalkonfilén med örtolja, ris eller pasta och en grön sallad.