Basilikakalkonbröst

Basilikakalkonbröst recept
3 dl Basilika
3 msk Färskost
2 msk Smör
1 st Ägg
1 tsk Salt
0.5 krm Peppar
1 dl Ost riven
1 msk Vinäger
1 dl Olja
600 g Kalkonbröst

1. Tina kalkonbröstet om djupfryst används, skär en längsgående ficka i köttet.
2. Fyll fickan med färskost och fäst med trästickor.
3. Doppa i uppvispat ägg och vänd i riven ost.
4. Lägg filén i en ugnssäker form och stick i en termometer. Se till att spetsen kommer mitt i köttet.
5. Stek mitt i ugnen i 225 °C, ungefär 35 minuter tills innerremperaturen visar 70 °C.
6. Skär filén i ungefär centimeter tjocka skivor.
7. Mixa ingredienserna till örtoljan i en mixer eller med mixerstav.
8. Bjud kalkonfilén med örtolja, ris eller pasta och en grön sallad.


Kommenterar för receptet "Basilikakalkonbröst"





(kommer inte att synas)