Biff i ölsås

Biff i ölsås recept
2 st Gul lök
1 msk Smör
1 msk Vetemjöl
3 dl Mörköl
550 g Utskuren biff

1. Putsa och torka köttet. Bulta ut det något med handen, 1 centimeter tjockt.
2. Värm en stekpanna med smör.
3. Lägg i köttet, eventuellt i omgångar, när smöret har ljust brun färg.
4. Stek biffarna på medel värme ungefär 2 minuter på varje sida, eller tills det vid snitt i sidan kommer fram lätt rosa köttsaft. Salta och peppra försiktigt.
5. Ta upp och håll köttet varmt under aluminiumfolie.
6. Skala och hacka löken.
7. Fräs den i nytt smör på medelvärme i väl rengjord stekpanna.
8. När löken har ljust gul färg, strö över mjölet och späd med öl. Koka några minuter. Salta och krydda efter smak.
9. Bjud biffen med ölsåsen till, klyftpotatis och en krispig blandad sallad, t.ex. frisée, lollo rosso och rucola, eller örtkryddad tomatsallad.


Kommenterar för receptet "Biff i ölsås"





(kommer inte att synas)