4 st | Gul lök |
9 st | Potatis |
3 msk | Smör |
550 g | Nötfilé |
1. Putsa köttet fritt från eventuella hinnor och fett. Torka av det.
2. Strimla och tärna det i jämna bitar.
3. Skala och tärna potatisen.
4. Skala och finhacka löken.
5. Stek löken på svag värme i lite smör tills den är mjuk och guldgul. Salta försiktigt.
6. Stek potatisen för sig, eventuellt i omgångar, tills den är väl brynt och genomstekt. Salta något.
7. Håll potatis och lök varma var för sig på serveringsfat i ugnen.
9. Värm smöret i stekpannan. När det slutar skumma, stek köttet, eventuellt i omgångar, tills det är väl brynt runtom men fortfarande rosa inuti. Salta lätt och krydda med peppar.
10. Lägg det stekta köttet mellan potatis och lök på serveringsfatet.
11. Garnera med finhackad persilja.
12. Olika typer av senap passar bra till Biff Rydberg. Likaså en krispig blandad sallad.