2 msk | Gul lök |
9 st | Potatis |
2 msk | Senap |
3 msk | Smör |
2 st | Ägg |
2 st | Äggulor |
2 msk | Fransk senap |
550 g | Utskuren biff |
1. Putsa, torka och skär köttskivorna i små jämna tärningar.
2. Skala, hacka och stek löken fint och mjukt i lite av smöret i lagom varm stekpanna.
3. Rör ihop ägg och äggula med de båda senapssorterna och rör i den stekta löken och köttet.
4. Ställ blandningen kallt att dra en stund.
5. Skala och skär poratisen i små tärningar.
6. Stek dem i lite av smöret i lagom varm stekpanna tills de är genomstekta och har fin guldgul färg. Salta försiktigt.
7. Lägg upp på varmt serveringsfat eller tallrik.
8. Smält resten av smöret.
9. Lägg i köttblandningen och stek den hastigt.
10. Rör om med stekspade så allt blir genomstekt. Salta och krydda eventuellt något mer.
11. Lägg köttet bredvid potatisen och strö över persilja. Servera omedelbart.
12. Bjud Biff special med krispig blandad sallad, t.ex. rosé, rucola och frisée, eller med en Tomatsallad.