2 dl | Crème fraiche |
2 st | Gul lök |
1 msk | Smör |
1 msk | Vetemjöl |
1 msk | Tomatpuré |
2 tsk | Fransk senap |
400 g | Utskuren biff |
1. Putsa, torka och skär köttet (1 centimeter tjockt) i strimlor. Skala och hacka löken.
2. Smält smöret i en stekpanna.
3. Lägg i köttet när fettet slutat skumma och bryn det lätt på lagom, hög värme. Bryn eventuellt i omgångar.
4. Lägg i löken när köttet börjar få fräg. Låt den steka med en stund.
5. Blanda i tomatpuré, citronsaft, senap och grädde.
6. Passa värmen så det inte fastnar.
7. Efterstck biffen ungefär 5 minuter på svag värme med lock på. Är såsen tunn red med vetemjöl utskakat i kallt vatten.
8. Servera med kokt ris, Pilaffris, Risihisi, kokt eller stekt potatis eller pas. Blandad sallad passar till.