1 msk | Smör |
500 g | Bladspenat |
2 st | Bifftomat |
1 st | Köttfärs kalvfärs |
2 msk | Vitlökssmör |
1. Tillaga en grundfärs, se Nöt- och blandfärs, Fläskfärs eller Kalv- och lammfärs.
2. Tina och fräs bladspenat i en stekpanna med smör.
3. Krydda med vitlökssalt och en liten riven muskornöt.
4. Pressa ur vätskan och lägg upp spenaten på varmt serveringsfat.
5. Lägg nystekta biffar ovanpå spenaten.
6. Skölj och skär tomaten i tjocka skivor och lägg en på varje biff.
7. Lägg 0.5-1 tsk vitlökssmör på varje tomatskiva.
8. Servera rätten nylagad eller sätt in den i ugn, 225°C, tills vitlökssmöret börjar smälta ner. Bjud kokt potatis till.