1 st | Gul lök |
4 dl | Mjölk |
1.5 dl | Russin |
0.5 msk | Smör |
2 tsk | Salt |
1 krm | Vitpeppar |
1 tsk | Mejram |
0.5 tsk | Nejlikor |
1 tsk | Ingefära |
0.5 dl | Sirap |
1 krm | Kryddpeppar |
5 dl | Grisblod |
4 dl | Grovt rågmjöl |
1. Sila blodet och vispa det kraftigt i maskin.
2. Späd med övrig vätska.
3. Sikta i mjölet, lite i taget, under kraftig vispning.
4. Rör ner hackad lättbrynt lök, alla kryddor och sirap.
5. Den som tycker om russin blandar också i dem. Gör ett stekprov och smaka av.
6. Fyll smeten i en smord mjölad ugnssäker form, 1-1.5 liter. Täck med dubbelvikt aluminiumfolie.
7. Grädda puddingen i vattenbad i ugn, 175°C, ungefär 1.5 timme.
8. Bjud blodpuddingen nygräddad med lingonsylt och räkostsallad. Eller låt den kallna.
9. Skär den sedan i skivor och bräck dem lätt i lite smör. Servera som ovan.
10. Överbliven smet kan stekas som blodplättar.