Blodpudding

Blodpudding recept
1 st Gul lök
4 dl Mjölk
1.5 dl Russin
0.5 msk Smör
2 tsk Salt
1 krm Vitpeppar
1 tsk Mejram
0.5 tsk Nejlikor
1 tsk Ingefära
0.5 dl Sirap
1 krm Kryddpeppar
5 dl Grisblod
4 dl Grovt rågmjöl

1. Sila blodet och vispa det kraftigt i maskin.
2. Späd med övrig vätska.
3. Sikta i mjölet, lite i taget, under kraftig vispning.
4. Rör ner hackad lättbrynt lök, alla kryddor och sirap.
5. Den som tycker om russin blandar också i dem. Gör ett stekprov och smaka av.
6. Fyll smeten i en smord mjölad ugnssäker form, 1-1.5 liter. Täck med dubbelvikt aluminiumfolie.
7. Grädda puddingen i vattenbad i ugn, 175°C, ungefär 1.5 timme.
8. Bjud blodpuddingen nygräddad med lingonsylt och räkostsallad. Eller låt den kallna.
9. Skär den sedan i skivor och bräck dem lätt i lite smör. Servera som ovan.
10. Överbliven smet kan stekas som blodplättar.


Kommenterar för receptet "Blodpudding"





(kommer inte att synas)