1 st | Blomkål |
200 g | Champinjoner |
1 st | Gul lök |
1 st | Palsternacka |
1 st | Purjolök |
4 st | Tomat |
1 tsk | Salt |
1 krm | Svartpeppar |
1 dl | Ost riven |
1 msk | Olja |
2 msk | Dill hackad |
2 msk | Basilika hackad |
1. Ansa och skölj blomkålen.
2. Låt koka i en gryta med lättsaltat vatten ungefär 10 minuter.
3. Ta upp och spola hastigt av blomkålshuvudet med kallt vatten.
4. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
5. Skala och hacka löken.
6. Skala och riv palsternackan på rivjärn eller matberedarens rivskiva.
7. Ansa och skiva champinjonerna.
8. Fräs grönsakerna i en stekpanna med olja.
9. Tillsätt champinjonerna och låt koka ihop.
10. Skölj och hacka tomaterna. Blanda ner tomatema i röran.
11. Krydda och låt röran puttra ungefär 10 minuter.
12. Lägg blomkålshuvudet, eventuellt bruret i mindre bitar, på ett ugnssäkert fat.
13. Häll över grönsaksröran och strö på osten.
14. Gratinera i övre delen av ugnen i 225°C ungefär 10 minuter.